Contact

06-14482833

info@runningtherapienaaldwijk.nl

Tanamihof 9, 2673 GC, Naaldwijk

BRTN: Beroepsvereniging Runningtherapie Nederland

KVK: 88149617

Image Alt

Wat is Runningtherapie?

En voor wie helpt het?

Running therapie is heel laagdrempelig bezig zijn met je eigen lichaam en geest op natuurlijke basis. Met een hele rustige opbouw ben je met de volgende onderdelen op eigen tempo bezig.

Warming up, dynamische rekoefeningen, loopscholing, krachttraining, ademhaling, hardlopen, rek en strek oefeningen en een cooling-down zijn onderdelen wat in de training voorbij komt.

In het traject wordt er naar toe gewerkt dat je 30 minuten aan een stuk kan hardlopen in eigen tempo. Alles is op maat.

Runningtherapie is niet bedoeld om te trainen voor 5 of 10 km in een bepaalde tijd willen lopen. De deelnemer staat centraal en alles gaat in eigen tempo. Van wandelen tot hardlopen, we bespreken vooraf wat passend is.

Bewegen is belangrijk

Vandaag de dag wordt er steeds meer aandacht besteed aan bewegen voor alle leeftijdsgroepen. We zitten nog te vaak op een stoel op kantoor of thuis op de bank.

We hebben een druk leven, maar we proberen alle ballen hoog te houden. Mensen raken uitgeput, er ontstaat onrust in je lichaam. Je wil iets veranderen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Bij een burn-out is het vooral belangrijk om te onderzoeken waar dit vandaan komt om herhalingen te voorkomen.

Ontdek hierbij wie ben jij in de basis. Het zijn zomaar een paar voorbeelden, maar heel herkenbaar. De roltrap nemen we i.p.v. de gewone trap. Boodschappen laten we bezorgen i.p.v. dat we zelf naar de winkel gaan.

Voor kleding en cadeaus gaan we de deur niet uit. Het is namelijk heel makkelijk om dit te laten bezorgen. Het is mooi om van deze gemakken gebruik te maken, maar dit zorgt ondertussen wel voor ongemakken. We bewegen te weinig en dat is wat we als mens juist nodig hebben.

Waar helpt runningtherapie bij?

a a
Burn-out klachten
a a
Somberheid
a a
Slecht slapen
a a
Lusteloosheid
a a
Stress of psychische klachten
a a
PTTS
a a
Hersenletsel
a a
Dementie
a a
Parkinson

Effecten op korte termijn:

 • Ervaren van een minder depressief gevoel
 • Het leggen van nieuwe sociale contacten
 • Leren omgaan met belasting en belastbaarheid
 • Het ervaren van op een ontspannen manier actief in beweging zijn
 • Hogere zelfwaardering en zelfredzaamheid
 • Een goede verdeling kunnen maken van belasting en belastbaarheid

Effecten op langere termijn:

 • Het verbeteren van je conditie
 • Het verminderen van medicijn gebruik
 • Beter functioneren van je ademhaling
 • Verbeterde longfunctie
 • Vermindering van lichamelijke klachten
 • Bewustwording van je eigen behoeftes
 • Afvallen
 • Ervaren van minder angstgevoelens
 • Minder behoefte om te willen roken
 • Het vertrouwen wordt sterker

Waarom juiste trainingskleding

Het is belangrijk dat je trainingskleding fijn zit. Kies zorgvuldig een outfit wat bij je past. Let op een goede bewegingsruimte, zodat je vrij bent om goed te bewegen.

Laat je goed adviseren in een hardloopwinkel bij het aanschaffen van een hardloopschoen. Vele winkels kunnen loopanalyses maken om te zien wat de beste schoen voor u is en zo de kans op blessures verkleint.

Steeds meer hardloopschoenen worden op duurzame wijze geproduceerd. Vraag hier naar in de winkel.

Wat klanten zeggen!

De pijn die ik had, is compleet verdwenen

“Al jaren heb ik last van het syndroom van Tietze. Dit is een ontsteking rondom het borstbeen en kan heel vervelend zijn. Tijdens het bespreken van de BodyScan gaf ik aan hier last van te hebben. De pijn die ik had ging in golfbewegingen. Na een periode met vloeibare Omega 3 aan de slag te gaan heb ik de pijn, die ik regelmatig meerdere keren in de week had, niet meer ervaren. Al lange tijd was ik zoekende, omdat ik van dit nare gevoel af wilde komen. Het belemmerde mij in het doen, maar wat ben ik blij deze stap met Omega3 te hebben genomen. De pijn die ik had was vaak scherp en zeer vervelend. Gelukkig ervaar ik dit nu niet meer. Medicatie deed helaas niet zijn werk waar ik op hoopte, maar het slikken van deze Omega3 dus wel. Uit een kleine test kwam in beeld dat mijn ontstekingswaarde (Omega 6) te hoog was. Erg bedankt voor dit advies, John!”.

Anoniem

Sinds ik John heb ontmoet ben ik echt aan het opknappen

Sinds ik John heb ontmoet ben ik echt aan het opknappen. Al een gedurende periode ging het niet lekker met me, het gevoel dat het na vele drukke en zware jaren allemaal te veel werd en ik mezelf helemaal kwijt was. Tot ik van de Runningtherapie van John hoorde, wat ben ik blij dat ik de beslissing heb genomen om dit bij John te volgen. John is rustig, hoort alles wat je zegt en ik voel me erg op mijn gemak bij hem. Samen lopen we hard in de natuur en laat mij praten en laat mij zien dat ik vaak zelf de oplossing heb. Door zijn vorm van therapie voel ik me geestelijk en lichamelijk sterker worden, waardoor ik echt zelf bezig ben met mijn eigen herstel. Dit is erg fijn en je leert en ontdekt dingen over jezelf die ik niet wist, dit maakt mij sterk en voel nu dat ik langzamer aan de wereld weer aan kan. Als ik nu na 6 weken terug kijk en hoe ik me toen voelde en welke stappen ik al heb gemaakt, kijk ik uit naar de aankomende 6 weken. Ik kan iedereen John aanraden zijn rust, en kundige aanpak naar herstel, door hem heb ik zelf het vertrouwen dat ik in de toekomst mij zelf in balans kan houden

Anoniem

John heeft mij erg geholpen!

John is een rustig persoon en kon mijn gevoelens analyseren en terugvoeren naar de oorzaak. Hierdoor werden er voor mijn een aantal zaken helder en heeft het mij erg geholpen.

Anoniem

Positieve vibe

Met jou in gesprek gaan heeft mij aan het denken gezet. Het ging natuurlijk over meerdere dingen. Je 'triggerde' me. Aan het einde van de gesprekken was ik in een positieve vibe. Je zette mij daardoor ook aan het werk. Mentaal, maar ook nog fysiek. Je bent rustig, praat comfortabel en ik voelde mij op mijn gemak.

Anoniem